T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAKIRKÖY - Bakırköy Özyazıcı Özel Eğitim Meslek Lisesi

Kuyumculuk Teknolojileri Alanı Tanıtımı

KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ

Kuyumculuk, değerli metal ve taşları kullanarak takı ve süs eşyası yapma sanatının adıdır.

İnsanlık tarihinin ortak sanat kültürleri ve bir milletin sanat kültürü, ziynet eşyası üzerinde işlenerek sergilenir. Bunlar gelecek kuşaklara kültür, sanat mirası olarak bırakılır. Bu yüzden, kültürümüzün uluslararası düzeyde sergilenmesinde ve yer almasında kuyumculuk mesleğinin önemi büyüktür.

Kuyumculuk Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Kuyumculuk Teknolojisi alanında takı imalatçılığı mesleğinin gerektirdiği, takı tasarlama ve üretme yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Kuyumculuk Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Küçük veya büyük ölçekli işletmelerde,

2. Sarraflarda vb. yerlerde çalışabilirler.

            Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Kuyumculuk Teknolojisi alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.

 

Öğrencilerimizin birkaç çalışmasını görmek isterseniz aşağıdaki fotoğraflara bakabilirsiniz.      Ayrıca Alan Ürün katalogu´na göz atmak isterseniz burayı tıklayınız. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2016 - Güncelleme: 12.10.2022 13:13 - Görüntülenme: 1478
  Beğen | 1  kişi beğendi