Bakırköy Özyazıcı Özel Eğitim Meslek Lisesi

ATAKÖY 7.8.9.10. KISIM MAH. OSMAN HAMDİ BEY BUL. NO 9 BAKIRKÖY / İSTANBUL
Vizyon
Engelleri nedeni ile özel destek alması gereken öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak her türlü teknolojik araç gerecin yer aldığı eğitim ortamlarını var ederek öğrencilerimizin farklı zeka alanlarındaki gelişimini destekleyici yeni öğretim yöntem ve tekniklerini takip eden, kendine güvenen, sorumluluk sahibi, çağımızın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek öğrenciler yetiştirilerek, örnek uygulamaların benimsendiği eşdeğer kurumlar içerisinde seçkin ve lider bir okul olmaktır.
Misyon
İşitme engelli bireylerin topluma adaptasyonu ile yaşamlarını kimseye muhtaç olmadan sağlayabilecekleri bir konuma getirmek, onlara anlayışla yaklaşmak gerektiği konusunda toplumsal bilinç oluşturmak ve bu sayede onların çalışma imkanlarını arttırarak geleceğe daha umutla bakmalarını sağlamak.
Başarılar
• 2007-2008 öğretim yılı İşitme Engelliler Meslek Liseleri 3. Bölge Bilgi Yarışması 1.si. • 2007-2008 öğretim yılı İşitme Engelliler Meslek Liseleri Arası Bilgi Yarışması Türkiye 3.sü.
Ulaşım
Okulumuza E-5 karayolu üzeri Yenibosna durağından 10 dakika yürüme ile ulaşılabilmektedir.
Öğrencilerimize ücretsiz servis hizmeti verilmektedir.
ATAKÖY 7.8.9.10. KISIM MAH. OSMAN HAMDİ BEY BUL. NO 9 BAKIRKÖY / İSTANBUL
İl Merkezine 19 km ilçe Merkezine 9 km
Okul mevcudumuz 101´dir.
Sportif Etkinlikler
2011-2012 öğretim yılı İşitme Engelliler Meslek Liseleri Arası Voleybol Erkek Takımı Türkiye 3.lüğü • 2011-2012 öğretim yılı İşitme Engelliler Meslek Liseleri Arası Kız Takımı İstanbul 2.liği • 2011-2012 öğretim yılı İşitme Engelliler Meslek Liseleri Arası Erkek Takımı İstanbul 1.liği 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı İşitme Engeliler Okul Sporları Türkiye Şampiyonası Erkek futbol Türkiye 1.liği Erkek atletizm Türkiye 1.liği Erkek Voleybol Türkiye 2.liği Kız Voleybol Türkiye 2.liği 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı İşitme Engeliler Okul Sporları Türkiye Şampiyonası Erkek futbol Türkiye 2.liği Erkek atletizm Türkiye 1.liğiKız Voleybol Türkiye 2.liği 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İşitme Engeliler Okul Sporları Türkiye Şampiyonası Erkek futbol Türkiye 1.liği Erkek atletizm Türkiye 1.liği Kız Voleybol Türkiye 2.liği İşitme Engelliler Okul Sporları Şampiyonasına Okulumuz öğrencileri her yıl erkek futbol, kız-erkek voleybol, erkek atletizm dallarında müsabakalara katılmakta ve Türkiye Şampiyonasında çeşitli derecelerde başarılarla dönmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 44 öğrenci 15 öğretmenimiz ENGELLERİ İNOVASYONLA AŞIYORUZ adlı AB projesi kapsamında 4 farklı ülkeye eğitim amaçlı gitmişlerdir. Proje kapsamında Macaristan-Avusturya-Letonya ve Çek Cumhuriyetine Şubat ve Mart aylarında seyahatler düzenlenmiştir. // 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında da DUYMASAM DA BAŞARIRIM adlı proje ile Çek Cumhuriyeti'ne ve Litvanya'ya 2 grup halinde 12 öğrencimiz 6 Öğretmenimiz eğitim görmüşlerdir.